یکشنبه , ۱۷ آذر ۱۳۹۸
صنعت پر سود پرورش شترمرغ
از سودسرشارپرورش شتر مرغ غافل نباشیم کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی و تنوع آب وهوایی ، توان بسیار بالایی در تولید انواع محصولات پرورشی دارد. متاسفانه به دلایل مختلف از جمله ناآگاهی از امکانات و توانمندی های خویش، بی توجهی به فن آوری وعلم روز، نبودن تنوع تولید و پیروی کورکورانه از روش های سنتی به ارث رسیده از پیشینیان، این توان تولیدی نادیده گرفته می شود. صنعت جدیدی که در کشور ما کمتر شناخته شده است، صنعت پرورش شترمرغ است. این صنعت غیربومی با سوددهی فراوان می تواند ضمن جلوگیری از خروج ارز، توان صادراتی ما را که سیاست اقتصاد بدون نفت ما در آینده سخت بدان محتاج است، کمک کند. شترمرغ از جمله پرندگان فاقد قدرت پرواز است که در حالت عادی به شکل وحشی در مناطقی از آفریقا، آمریکا و استرالیا زندگی می کند. در حال حاضر شترمرغ به دلیل استفاده از محصولات مختلفی که تولید می کند، پرورش داده می شود. تقریباً همه قسمت های بدن شترمرغ قابل استفاده است. تنوع محصولات و ارز آوری خوب این صنعت ، می تواند زمینه بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در مورد آن، در اکثر نقاط کشور باشد. شترمرغ پرنده یی مقاوم در مقابل انواع بیماری ها است و با حمایت مسوولان ذیربط می توان پرورش آن را در داخل به طور گسترده آغاز کرد.در حال حاضر پرورش این حیوان دراستان های تهران، مرکزی (خمین) ،سمنان (گرمسار) ، همدان، قزوین آغاز شده و در صورت حمایت می تواند توسعه یابد.
صنعت پرسود پرورش بوقلمون
چرا بوقلمون؟
در ایران ۲۰ سال است که بهصورت تجاری بوقلمون پرورش داده میشود و قبل از آن بهصورت سنتی و محلی فقط در تعدادی از روستاهای کشور یافت میشد. ارزش تغذیهای بوقلمون بسیار بالاست و در بین گوشت ماکیان، گوشت «گرم» بهحساب میآید. گوشت بوقلمون تقریباً پنج برابر میگو فسفر و آهن دارد و درنتیجه برای درمان بیماریهای کمخونی و بیماریهای قلبی مناسب است و به لحاظ سلامت و خاصیت پزشکان هم روی گوشت این حیوان تأکید دارند. پیشگیری از سرطان، بهبود کمخوابی و کاهش کلسترول خون از دیگر مزایای استفاده از گوشت این حیوان است.
بهترین فصل عرضه بوقلمون پاییز و زمستان است
میزان سود شما از پرورش بوقلمون ارتباط مستقیمی با مدیریت شما دارد. رعایت نکات بهداشتی، تنظیم گرما و سرما و رطوبت سوله بسیار در میزان سوددهی شما موثر است. بوقلمون را به چند روش میتوان به بازار عرضه کرد. تخم بوقلمون، گوشت و جوجه بوقلمون در بازار مشتریهای پروپاقرص دارند. علاوه براین، کود این حیوان هم قابلاستفاده و حتی فروش است. بهترین فصل برای عرضه در بازار، فصل سرد است و تا نیمه اردیبهشت هم فروش خوب است. معمولاً در سال اول در این کار سودی عائد شما نمیشود و از سال دوم است که کار شما به سوددهی میرسد. گرچه اگر مدیریت شما در این کار خوب باشد و پیش از شروع کار بهخوبی درباره آن تحقیق کرده باشید، ممکن است در همان سال اول هم درآمد داشته باشید.
بوقلمونهای سیاه و سفید
بوقلمونها به دو نوع تجاری و بومی تقسیم میشوند. بیشتر بوقلمونهای تجاری، وارداتی هستند و اصالتاً به آمریکای جنوبی متعلق هستند و ایران هم از طریق کشورهای اروپایی مثل فرانسه، آلمان و ترکیه اروپا وارد میکند. نژاد تجاری بوقلمونها که وارداتی هستند، سفیدرنگ هستند. البته در ایران هم بوقلمون بومی یافت میشود که خاکستری یا مشکیرنگ هستند که بهاصطلاح به آنها «بوقلمون برنز» گفته میشود. تخمگذاری این بوقلمونها هفتتا هشت ماه طول میکشد و حدود ۳۰ الی ۴۰ روز هم تخمکشی آنها در دستگاه زمان میبرد.
چقدر سرمایه احتیاج دارید؟
برای پرورش تجاری بوقلمون، حداقل ۱۰۰ میلیون تومان احتیاج دارید که حدود ۲۰ میلیون آن خرج بوقلمونهای مولد میشود. بقیه این پول صرف گرفتن محلی حداقل ۴۰۰ متری برای پرورش ماکیان میشود. علاقه و تجربه کافی در این کار پیشزمینه کار است. خوراک بوقلمون هم از یونجه شروع میشود تا دانههای سویا؛ البته اگر در کنار سالن پرورش بوقلمون، زمین زراعی هم دارید، میتوانید از آنها برای خوردن حشرات و آفات زمین استفاده کنید و علاوه بر اینکه علفهای اضافی و حشرات را میخورند، بوقلمونهای خود را هم سیر میکنید. در ابتدای کار به نیروی کار چندانی احتیاج ندارید و خودتان بهتنهایی میتوانید آن را اداره کنید؛ اما با توسعه کار میتوانید نیروی کار را اضافه کنید.
صنعت پرسود پرورش مرغ بومی
پرورش مرغ بومی یکی از مطلوبترین گزینههاست. مطلوب از آن جهت که پرورش مرغبومی در سطح صنعتی و مرغداریهای بزرگ توجیه اقتصادی ندارد و در نتیجه تولیدکنندگان باتجربه و بزرگ قادر به رقابت با بازار کوچک شما نیستند.
علاوهبر این مرغ بومی یا همان مرغهایمحلی ایران، نوعی نژاد بسیار مقاوم بهشمار میآیند. آنها در مقابل بیماریها، گرما و سرما تحمل بالایی دارند و این مزیت باعث میشود که ایجاد یک واحد تولیدی مرغبومی نهتنها هزینههایتان را کاهش میدهد بلکه شما را با ضرر و زیان کمتری ناشی از تلفات هم مواجه میکند.
به جز این مقاومت نژاد بومی در مقابل تغییرات دما سبب میشود که شما بتوانید در هر نقطه از کشور یک مرغداری کوچک و کمهزینه دایر کنید. این درحالی است که واحدهای صنعتی و بزرگ پرورش مرغ در برخی اقلیمها مانند مناطق گرم و کویری زیاندهی بالایی دارند.
براساس بررسیهای کارشناسی با راهاندازی یک واحد کوچک پرورش مرغبومی که صرفنظر از هزینه تهیه مکان نگهداری، بین ۴,۵ تا ۶میلیون تومان برایتان هزینه دارد از دوره دوم پرورش به بعد تقریبا به سوددهی خالص و صد درصد میرسید. در ادامه این گزارش جزییات این کسب و کار را با دو کارشناس بررسی کردهایم.
تغذیه و نگهداری مرغ بومی تقریبا رایگان است
مرغ بومی به دلیل برخورداری از برخی ویژگیها میتواند هزینه پرورش و نگهداری را تا حد زیادی کاهش دهد.
نکته دیگر این است که مرغ صنعتی جیره غذایی مخصوصی دارد به همین دلیل مرغداران بزرگ هزینه گزافی بابت تهیه خوراک که اغلب وارداتی است، متحمل میشوند. در مقابل مرغ بومی جیره غذایی ارزانتری دارد. جیره خوراکی آنها میتواند شامل پسماند غذایی و دورریز خانوادهها باشد یا پسماند مزارع کشاورزی یا باغهای میوه. برای تهیه غذای مورد نیاز مرغداری کوچکتان میتوانید با چند رستوران و میوهفروشی یا قنادی مذاکره کنید.
برای تأمین کلسیم مورد نیاز جیره غذایی مرغ میتوانید از پوسته خرد شده تخممرغ، پودر استخوان و خردههای سنگ آهک و مواد آهکی استفاده کنید. این نکته تغذیهای بهویژه برای افرادی اهمیت دارد که میخواهند یک واحد مرغ تخمگذار داشته باشند.
پروتیین مورد نیاز مرغ بومی نیز معمولا از طریق تغذیه حشرات کوچک یا کرمها تأمین میشود و سایر مواد معدنی مورد نیاز خود را از چرای روزانه در خاک بهدست میآورد. برای افزایش بهرهوری و میزان تولیدتان میتوانید از مکملهای غذایی نیز استفاده کنید.
واحد پرورشیتان را در روستا دایر کنید
بهتر است واحد پرورشی خود را در یک منطقه روستایی دایر کنید.مرغ بومی به دلیل اینکه سالیان دراز با اقلیم و جغرافیای کشور درگیر بوده است بهتدریج مقاوم شده و نیازی به دارو و واکسن ندارد که این موضوع در کاهش هزینههای مرغدار بسیار موثر است. با رعایت نکات بهداشتی ساده مانند تعویض بهموقع آب، شست و شوی سالن مرغداری و تهویه مناسب میتوانید کمترین احتمالات بیماری را از بین ببرید.
غیر از این مرغداران سنتی در درمان بیماریهای مرغ بومی از روشهای طبیعی بهره میگرفتند که اطلاع داشتن از آنها ضمن کاهش هزینه، مزیت ارگانیک بودن تولید را حفظ میکند. بهعنوان مثال یکی از مواردی که مرغداران به وفور با آن مواجه میشوند تبکردن پرنده است که مرغداران سنتی و روستاییان با اضافهکردن کمی جوشانده گل ختمی به آبخوری پرنده، این عارضه را درمان میکردند.
هزینه تجهیز واحد پرورشی بین ۴,۵ تا ۶میلیون تومان
توصیه میکنیم تولیدکنندگان کار خود را با کمتر از هزار جوجه استارت نزنند زیرا این موضوع توجیه اقتصادی کافی ندارد. برای خرید جوجه بهتر است به سازمان جهادکشاورزی استان یا شهرستان خود مراجعه کنید زیرا این سازمان علاوهبر اینکه مشاوره علمی برای شروع کار در اختیارتان میگذارد جوجههایی به متقاضیان ارایه میدهد که از نظر سلامت تأیید شده هستند.
قیمت هر قطعه جوجه بومی درحال حاضر بین ٧٠٠ تاهزار تومان است. به این ترتیب اگر بخواهید هزار جوجه خریداری کنید باید هزینهای معادل ٧٠٠هزار تا یکمیلیون تومان به خرید جوجه اختصاص دهید. سایر امکانات مورد نیاز برای تجهیز واحد مرغداریتان شامل این موارد خواهد بود: دانخوری و آبخوری، تهویه اعم از مکنده و فن، لوازم گرمایشی و پوشال برای کف سالن.
برای هزار قطعه پرنده ١٢ آبخوری و دانخوری مورد نیاز است که در مجموع شامل ٢۴ تا ٣٠ ظرف میشود. با احتساب قیمت ١۵هزار تومانی هر ظرف، هزینه تهیه دانخوری و آبخوری بین ٣۶٠ تا ۴۵٠هزار تومان میشود. چهار دستگاه مکنده و دستگاه فن به علاوه ۴ بخاری برقی فندار گرانقیمتترین تجهیزات این واحد تولیدی خواهند بود. این تجهیزات را میتوانید با ٣میلیون تومان هم تهیه کنید.
بهتر است کف سالن تولیدیتان را با حدود ٢ سانتیمتر پوشال بپوشانید تا مانع از مرطوب شدن بستر و بیماری گله مرغهایتان شود. هر مترمربع کمتر از ٢ کیلوگرم پوشال نیاز دارد و هزینه یک واحد پرورشیهزار قطعهای حدود ١٠٠هزار تومان میشود. به این ترتیب با هزینه کرد حدود ۴,۵ تا ۶میلیون تومان میتوانید یک سالن مرغداری کوچک داشته باشید.
پس از دوره اول، سود خالص تقریبا صد درصد میشود
ریسک واحد پرورشی مرغ تخمگذار کمتر است
مهمترین مشکلی که باعث میشود تولید مرغ بومی گوشتی در واحدهای مرغداری بزرگ بهصرفه نباشد، دوره پرورش طولانیتر آن است. درحالیکه مرغ صنعتی ۴۵ روزه پروار و گوشتی میشود برای پرورش مرغ بومی حداقل به زمانی حدود ٣ ماه نیاز دارید.
بنابراین اگر نتوانید مرغهای تولیدیتان را با قیمتی بالاتر از مرغ صنعتی بفروشید تولید مرغ گوشتی بومی چندان به صرفه نیست. اما واحد مرغ بومی تخمگذار ریسک کمتری دارد. از این جهت که مرغ تخمگذار غذای کمتری مصرف میکند در نتیجه نگهداری آن هزینه کمتری دارد و از طرفی تخممرغ محلی از بازار فروش بهتری نیز برخوردار است.
مرغ بومی از ۵ ماهگی به بعد شروع به تخمگذاری میکند و وارد مرحله تولید میشود. اگر از هر ١٠٠ مرغ روزانه ٧٠ تا ٧۵ تخممرغ به دست آورید، سود قابلتوجهی خواهید داشت. ضمن اینکه تخممرغ محلی به دلیل ویژگیهای خاص قادر است در دمای معتدل تا ١۵ روز بدون یخچال سالم بماند و همین مسأله هزینه نگهداری را مجددا کاهش میدهد
لطفا جهت
با ما تماس بگیرید
شرکت اریا منتخب پارسیان با حدود ۱۰سال سابقه در زمینه پرورش شترمرغ و بوقلمون، افتخار دارد به لطف پروردگار قدمی در راستای پیشرفت کشور عزیزمان ایران داشته باشد. این شرکت درزمینه تولید و فروش کلیه فرآورده های به دست آمده از شترمرغ و بوقلمون آماده خدمتگزاری می باشد. درصورت تمایل به همکاری و ارائه نظرات سازنده تان مار را در جریان بگذارید
سایت اینترنتی شرکت اریا منتخب پارسیانhttps://www.ariamontakhab.com
کانال تلگرامی اریا منتخب پارسیان t.me/ariamontakhab
اطلاعات تماس
آدرس:
آدرس دفتر مرکزی: تهران- سهروردی شمالی- کوچه بیشه – پ ۶ -طبقه اول
آدرس مزرعه: تهران جاده امام رضا-نرسیده به شریف آباد
ادرس دفتر اصفهان:خیابان جابر انصاری.ابتدای ۵آذر.ساختمان رسول طبقه دوم.واحد ۴
تلفن:
۰۳۱۳۴۴۱۹۸۷۹-۰۲۱۸۸۴۷۳۰۷-۰۲۱۸۸۴۰۸۱۴۵-۰۲۱۸۸۴۷۸۳۵۱-۰۲۱۸۸۴۳۳۱۹۶
موبایل:
۰۹۱۲۳۹۶۸۶۷۱-۰۹۱۳۱۰۰۵۸۳۶-۰۹۱۵۱۰۰۶۹۲۳-۰۹۱۲۱۹۸۶۶۵۱
مرداد ۱۸, ۱۳۹۷
خرداد ۱۹, ۱۳۹۷
خرداد ۲, ۱۳۹۷
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۷